Vertybės, ar sunku jų laikytis kasdienybėje?

Dauguma laiko dabar skiriu savo šeimai, šypsausi Tadukui ir užsiimu kitais namų reikalais, kas tikrai teikia daug laimės.

Ko gero, gerą savaitę galvoje sukosi viena situacija, kurios niekaip negalėjau suprasti, suvokti, bet išlaukimas visada padeda, po truputį ateina aiškumas. Išbandymų prasmė.

Šį kartą man norisi pakalbėti, pafilosofuoti sau viduje, o kai parašau ir tekstą – tarsi ir širdyje viskas pasidaro aiškiau. Šiandien apie vertybes. Su Justu mes dažnai apie jas kalbame. Kai gyvenime mus užklumpa netikėtos situacijos, kurių negalime įvardinti ar paaiškinti, nežinome, kaip geriau elgtis, klausiame savęs, kokios mūsų šeimos vertybės?

Kaip vertybes paversti darbais, o ne tik žodžiais?

Ar tokias jūs turite savo šeimoje? Kaip jos atsispindi jūsų kasdienybėje? Mums jos padeda tiek smulkesnėse situacijose, tiek didelėse, kurios liečią ne tik mus, bet ir mūsų vaikus, šeimą plačiąja prasme.

Tarkime, ant jūsų kas nors rėkia gatvėje realiai „už nieką”. Kokia būtų pirminė reakcija? Atsakyti tuo pačiu. Pyktis = pykčiui. O pagal šeimos, jūsų vertybes, gal būt tai būtų paklausimas, kodėl ant manęs rėkiate, gal būt šiandien jus kas įskaudino, ar nepelnytai nuvertino? Tikriausiai, tas žmogus visai kitaip pasijaustų, ir gal būt, pasipasakotų, kaip ir kodėl jam šiandien sunku.

Ar lengva visada vadovautis tomis vertybėmis? O tikrai – ne. Ne vieną kartą esu save pagavusi, kai norisi elgtis įnertiškai: pulti aiškintis, nuteisti, rodyti nepagarbą ir t.t.

Vertybės tikslų pasiekimo link

Tačiau visada sau sakau: “Agne, vadovaudamasi savo vertybėmis tau pavyks įgyvendinti savo tikslus, o jeigu negalvosi kaip elgiesi, šią dieną nuo savo tikslo atitolsi.” Tikslai yra labai paprasti, tačiau jie man visada suteikia antrą jėgų pliūpsnį, net ir po skaudžiausių akimirkų. Ar turite sau išsikėlę gyvenimo tikslus?

Manieji yra: stengtis būti kuo geresne žmona vyrui, rūpintis savo vaikais, krikšto dukryte rodant švelnią meilę, įkurti Kūno ir sielos atgaivos centrą bei sukauptus pinigus (kiekvieną mėnesį po truputį investuoju su draudimu) po kokių 20 metų paskirti sergantiems vaikams, vargstantiems žmonėms.

Del šių savo tikslų, esu pasiruošusi laikytis savo šeimos vertybių, nors tai gali būti be galo sunku, nes kai skauda, skausmas provokuoja norą elgtis ne pagal tas vertybes, bet tada būna stop. Klausiu: “Agne, kas tu ir kodėl tu atėjai į šį pasaulį? Ne tam, kad pasiduotum provokacijoms, o tam, kad sugebėtum išlikti savo vidiniame centre.”

Kokios yra mūsų šeimos vertybės:

Kokios yra mūsų šeimos vertybės: nuolankumas, neteisimas, pagarba, artumas, palaikymas, pagalba, komandiškumas, labdara, Ahimsa (tai atsisakymas naudoti prievartą, siekiama mintimis, žodžiais bei veiksmais nesukelti fizinio ir dvasinio skausmo-įskaitant ir vegetarizmą).

Tegul gyvenimas man suteikia stiprybės jų laikytis. Tikiu, tai įmanoma.

Linkiu šviesos.

Su meile,

Agnė

Recommended Articles

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *