Eckhart Tolle knyga “Naujoji žemė” – mūsų protas gali mums padėti

Skaitant „Naujoji žemė” knygą, pradėjo labai daug minčių kilti apie protą, jo veikimą, jo įtaką mūsų gyvenimui.

Protas labai geras dalykas ir su juo galime labai daug ką nuveikti: kurti, galvoti, svajoti, dirbti, rašyti.

Tuo pačiu jaučiu, kad protas mus taip užvaldo, kad didžiumą laiko net nepastebime kas jame dedasi, o tai ir sudaro mūsų gyvenimą.

Keletą dienų iš eilės vis stebiu savo mąstymą: apie ką galvoju, kokios mintys atsikėlus ryte, dienos metu, ką protas mintyja ir kokius dialogus kuria mano galvoje. Tada norisi įvertinti šių minčių kokybę, pasižiūrėti, ar tai man prideda naudos, įkvepia gyventi pozityviai? Ar atvirkščiai, yra apkrautas bereikalingomis, nieko prasmingo nekuriančiomis mintimis.

Kokių tų minčių prasmė?

Tarkime, vienu momentu save pagaunu, kad galvoje vyksta diskusija tarp manęs ir kito žmogaus, nors mes su tuo žmogumi net nesikalbame realiai, to žmogaus nėra šalia manęs.. Arba galvoju apie praeitį, kai kažkas nutiko ir pradedu jaustis tuo metu, taip kaip tą buvusi momentą, nors tai seniai praėjo…

Irrrrr, kai supranti, koks protas yra gudrus ir kokia didelė jėga slypi jame. Jį stebint, tikiu, galima keisti jo turinį ir nuo to gerėtų ir pati mūsų gyvenimo kokybė. Mūsų mintys kuria mus, o žmonės jaučia mūsų minčių kokybę nesąmoningai ir pagal tai irgi elgiasi su mumis.

Žmonės jaučia mūsų mintis nesąmoningai ir pagal tai elgiasi su mumis. Ar jaučiate šių žodžių svorį?

Daugiau ramybės, susitelkimo

Tai kaip tą protą raminti, kaip jį valdyti, kaip skaidrinti, įnešti jame daugiau ramybės? Kaip pasiekti tai, kad protas orientuotųsi į susitelkimą, mus padrąsinančias, teigiamas mintis?

Sau sakau, kad pirma turiu priimti viską, kas mano galvoje ir to neteisti. Jeigu mano protas man atrodo keistas ir galvoja apie su dabartimi visiškai nesusijusius dalykus, mezga keistus pokalbius ir pnš. Okey. Tą užčiuopiu, suprantu, ir priimu. Susitaikymas.

Atėjus toms mintims jas trumpai fiksuoju ir palengva keičiu į kažką gražesnio. Pradedu galvoti apie tai, kas man yra malonu, kas suteikia jėgų, stebiu aplinką kurioje esu, jeigu gaminu, tai įsijaučiu į gaminimą, jeigu tvarkausi, tai įsijaučiu į tvarkymasi ir t.t. Jeigu matau, kad to lengvai nepaleidžiu, pasitengiu kažkam tai papasakoti, kad neužlaikyti visko kūne, galvoje. Tam gali padėti jūsų gera drauge, arba vyras, jeigu priimsite jo nuomonę, siūlomą sprendimą šių minčių atlaisvinimui.

Protas mums gali padėti pasiekti mūsų sielos tikslus

Protas mums gali padėti pasiekti mūsų sielos tikslus. O koks kiekvieno žmogaus sielos poreikis – žino tik pats žmogus arba tai gali padėti padaryti kiti žmonės. Manau, puikus būdas yra kreiptis į gėrą kūno terapiautą, psichologą, astrologą (Vasanta Das) ar pvz., Human design specialist (Edita Žalienė ar Alokanad Diaz). Jeigu nežinote, koks jūsų kelias, kur šaukia jūsų širdis, ją reikia atverti, įsileisti į save subtilumą ir nerti gylyn. Tikiu, visada yra išeitis. 😊

Linkėjimai,

Agnė

Recommended Articles

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *