Apie gilų ryšį su vaiku ir Ingos Globės sąmoningos tėvystės kursą

Ar Jums būna tokių vakarų, kada negalite miegoti, nes galvoje tiek daug minčių, o atėjus rytui, nebus laiko į jas gilintis, tad tiesiog leidžiate sau tyliai vakaroti, kol visi jau miega? 😉 Man kartais tokių vakarų pasitaiko ir šiandien vienas iš jų, todėl ramiai įsileidžiu tą buvimą.

Norisi pasidalinti mintimis apie mamos rolę. Praėjus metams po Tado gimimo, jaučiu kaip tik dabar nuoširdžiai pradedu „įsivažiuoti”, giliai išjausti šį vieną svarbiausių gyvenimo etapų. Tokį ypatingą ir unikalų kiekvienai mamai.  

Apie norą tobulėti

Galvoju apie ateitį. 😊 Mąstau, kaip sukurti tokį santykį su vaikais, kad ateityje mes galėtume palaikyti šiltus santykius: abi pusės jaustųsi gerai susitikusios, kad būtų bendravimas ne per autoritetą, ar dirbtinę pagarbą, bet sukurtą tikrą, šiltą, jaukų abipusį ryšį.

Ir kad tiek aš, tiek vaikas norėtume pasidalinti, kas vyksta ne tik formaliai, bet tiesiog gyvenimiškai pabendrauti ir jaustis kaip draugai, žinant, kad mus skiria kartų skirtumai, amžius, patirtis. Žiūrėti į savo vaiką neprimetant jam savų patirčių, kurios jam neaktualios, mokėti išklausyti nesistengiant moralizuoti, būti su vaiku ir tik jo istorija.

Manau, norint to pasiekti, jau dabar turiu galvoti apie tai, ką galiu padaryti jau šiandien. 🙂

Ar tai man atrodo didelė užduotis? O taip. Auginti sąmoningą asmenybę, pastebėti talentus, pajusti emocijas, suprasti, ko nori atžala, kantriai atsiduoti, neužgošti smalsumo. Dievaži kokia tai didelė atsakomybė.

Mamystė man didelė dovana su dar daugiau motyvacijos tobulėti pačiai ir stengtis būti geresniu žmogumi.

Ingos Globės kursas: Raktas į sąmoningą ir laimingą tėvystę

Keletą savaičių iš eilės klausiausi Ingos Globės paskaitų apie sąmoningą tėvystę. Iš ties labai nudžiugino šios lektorės profesionalumas ir mokėjimas pateikti infomaciją labai suprantamai, bet tuo pačiu ir jausmingai, giliai.

Pasidalinsiu keletą minčių, kurios man paliko įspūdį:

  • Mamytės kartais iš didelės meilės nepajaučia, kai pradeda savo meile dalinti iš tuščio indo, net išsekimo. Tokiu atvėju tikisi gauti iš vaiko kažko atgal ir tenka daug nusivilti, nes vaikai mums neprivalo nieko grąžinti. Turime stengtis nepamiršti savo poreikių, kitaip nebus balanso.
  • Mūsų pagrindinė užduotis kaip tėvų yra padėti vaikui atsiskleisti jo autentiškumą, matyti, pastebėti talentus, gebėjimus. Sudaryti sąlygas jiems atsiskleisti.
  • Empatijoje ir meilėje randasi stiprus ryšys. Šeimoje kur vaikas yra priimamas toks koks jis yra – ten atsiranda stiprus ryšys.
  • Vaiko svarbiausi poreikiai: būti matomu, būti išgirstu, būti priimtu, būti vertinamu, būti mylimu. Ir kiekvieno suaugusio žmogaus poreikiai yra lygiai tokie patys. Mes visi to be galo trokštame.
  • Mes kartais pamirštame, kad vaiką mylėti reikia ir jis yra mylimas, ne už tai, ką padarė, ko pasiekė, bet dėl to, kad jis tiesiog yra.

Labai rekomenduoju jeigu bus dar toks kursas su Inga Globe prie jo prisijungti. Šį kartą keturių savaičių kursas buvo nemokamas ir buvau labai tuo nustebinta. Kursas pranoko lūkesčius. 🙂

Linkėjimai,

Agnė

Recommended Articles

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *